On kolme tapaa juoda viskiä.

Veden kanssa, ilman vettä ja kuin vettä.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Talisker 175th anniversary


Tässä on sitten Carbostista, Taliskerin tislaamolta ostettu pullo. Yksi 60.000 pullosta 175-vuotisen taipaleen kunniaksi vuonna 2005 pullotettu viski. Valmistajan mukaan pullote sisältää seoksen 10, 18, 20, 25 ja 30-vuotiaita Talisker-viskejä. Mielenkiintoista.

Tämä juoma on melkoisen helppoa juotavaa ollakseen Taliskeria. Mukana ovat Taliskerille tyypilliset voimakas turve, savu, merisuola ja mausteet, mutta mukaan on jollain ilveellä saatu ängettyä myös mykistävää makeutta. Hunajaa, vaniljaa ja lakritsia. Poiketen normaaleista Taliskereista, tämä ei ole aivan niin pippurinen. Tätä kun suuhunsa kulauttaa ja nielaisee, niin tuntuu, että vielä hampaidenpesun jälkeenkin tämä maistuisi suussa - on se pitkä! Kannattaa helkkarissa kokeilla. Jos ei muuten, niin tulkaa kylään ennenkuin loppuu :).

Arvosana: *****

4 kommenttia:

 1. Pullote sisältää vain Taliskerin tislaamia mallasviskejä, joten se lasketaan Single Maltiksi.

  VastaaPoista
 2. Hyvä arvostelu, mutta yksi pieni korjaus: kyseinen viski on kyllä single malt, ei vatted, vaikka se onkin sekoitus (vatting) useista erilaisista ja eri-ikäisistä Taliskerin tisleistä. Itseasiassa lähes kaikki single maltit ovat tälläisiä. Vatted malt olisi sitten sekoite usemman eri tislaamon mallasviskeistä.

  VastaaPoista
 3. Ahaa... Kaupantäti puhui kyllä jotain vatted maltista... ehkä hän sitten sanoi, että se on vähän niinkuin vatted malt, mutta pelkästään tämän tislaamon eri plaaduista. Kiitos korjauksesta.

  VastaaPoista
 4. Kaikki Single Malt standarditislaamopullotteet joissa ei puhuta suoraan single caskista ovat sekoitteita, mutta vain tosiaankin saman tislaamon viskistä. Ja pullotteisiin sekoitettavan viskin ikäkin vaihtelee, siksi age statement tuossa etiketissä viittaa nimenomaan nuorimpaan mukana olevaan tisleeseen (silloin kun ikä on etikettiin merkitty).

  VastaaPoista