On kolme tapaa juoda viskiä.

Veden kanssa, ilman vettä ja kuin vettä.

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Tarkastuskäynti Taliskerin tislaamolle


Tämä tapahtui kauan sitten, 21.4.2006. Olin käynyt tässä samassa paikassa kaksi vuotta aikaisemminkin, mutta silloin oli pääsiäissunnuntai, eikä tislaamo ollut auki! No vuonna 2006 sitten matkustimme Skyen saarelle, minä ja kolme herttaista naista :).

Kierros tislaamossa oli mielenkiintoinen, jo senkin vuoksi, että olimme tuolloin ainoat vieraat tislaamossa, ja oppaamme oli ensimmäistä kertaa opastamassa turisteja. Oli siinä vähän hakemista kaikilla. Muistaakseni kaikki asiat olivat joko "very, very hot" tai "very very carefully" tai "very very moist" tai "very very jotain". Very very descriptive indeed.

Kierroksen jälkeen tietysti sitten kävimme myymälästä ostamassa kaikkea hyvää ja herkullista. Tällä kerralla mukaani sitten tarttui Talisker 175th anniversary vatted malt, johon oli sekoitettu tislaamon 10 - 30 vuotisia tuotteita. Kommentit viskistä joskus myöhemmin.

Kävimme myös Laurastiinan kanssa kolmannen kerran tislaamossa keväällä 2008, mutta kierrosta ei ollut remontin vuoksi. Myymälä oli onneksi auki, ja mukaan sieltä ostin 25 vuotiaan pulloitteen (Laurastiinalle syntymäpäivälahjaksi). Kommentit siitäkin viskistä myöhemmin.

Skotlanti on niin hieno maa, siellä tulen varmasti käymään useamminkin.

2 kommenttia:

  1. Ja voitko kuvitella että se yksi herttainen nainen ei tykännyt viskistä tuolloin ja joutui juottamaan maistiaisensa muille??? Onneksi tarttui 18v Talisker matkaan, joka myöhemmin osoittautui itse asiassa lemppariviskiksi. :)

    VastaaPoista