On kolme tapaa juoda viskiä.

Veden kanssa, ilman vettä ja kuin vettä.

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Cadenhead's Islay Malt

Tässä on viski, josta en tiedä tislaamoja enkä ikää. Sen ainoastaan tiedän, että kyse on Islayn viskeistä, viskin vahvuus on 56,62 % ja juoma on pullotettu Edinburghin Cadenhead's-myymälässä keväällä 2008.


Tuoksussa on hujanai... hunajainen, kevyen savuinen ja kivennäisvesimäinen (mineraalisuoloja?). Maku on voimakkaan savuinen, suolainen, salmiakkimainen ja "merihiekkainen" (ei siis mutainen, vaan hiekkainen). Sekä erittäin terävä. Olen melko varma, että mukaan on sekoitettu ainakin Ardbergin tislettä.


Kokeillaan vähän veden lisäystä - heti sitä kuitenkin katuen. Haju muuttuu välittömästi tunkkaiseksi kuin vanha kostea sanomalehti. Maku kuitenkin pehmenee sen verran, että nyt maistaa myös turpeen. Ihan kuin Lagavulinin turvetta... hmm. Eihän tuosta nyt varma voi olla, mutta minkäs teet, kun sen kerran maistaa - tai kuvittelee maistavansa.


Hyvä juoma laimentamattomana, ja menettää tehoaan vettä lisätessä. Suositellaan sellaisenaan :)


Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti