On kolme tapaa juoda viskiä.

Veden kanssa, ilman vettä ja kuin vettä.

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Lagavulin 16 y.o.

Lagavulin on yksi Skotlannin vanhimmista tislaamoista, samalla paikalla on viskiä tislattu jo 1700-luvun alusta alkaen. Lagavulin on gaelinkieltä, ja tarkoittaa jotakuinkin "onkaloa, jossa on mylly". Jotkut kutsuvat Lagavulinin tuotteita nimellä "Lord of the Isles"... Tämä selvä.


Tuoksu on voimakkaan savuinen, suolainen ja paahtoleipämäinen - kerrassaan pehmeä. Maku on kuivan savuinen, suolainen ja turpeinen. Jälkimakua voisi kuvailla "mineraalipitoiseksi malmikiveksi". Originaali ja monipuolinen maku. Kyllä tätä kelpaa tarjota paremmillekkin ystäville.


Arvosana: ****

3 kommenttia:

 1. "Jotkut kutsuvat Lagavulinin tuotteita nimellä "Lord of the Isles"..."

  Voitko tarkentaa mitä tuolla tarkoitit?

  VastaaPoista
 2. En voi sen kummemmin, kuin että olen nähnyt näin kirjoitettavan. Ja taitaahan tuo Lagavulinin tislaamo kuulua saaristolaisalueiden vanhimpiin edelleen toiminnassa oleviin. En osaa tuota tarkemmin tarkentaa.

  VastaaPoista
 3. Jaa vai että viskin maailma.... (en huomannut sun kommentteja mun blogissa aiemmin, joten en tiennyt tästä opettavaisesta blogista).

  Lueskelin "tutkielmiasi" ja ajattelin, että ehkä pitäisi tutustua noihin viskeihin vähän paremmin. Tosin taidan kyllä olla paatunut punaviinien nautiskelija :-)

  Terkut Sudburystä, jossa oltiin pääsiäispyhät.

  VastaaPoista